فرمول شیمیایی CH2CH(CH3)n و با نام اختصاری پروپیلن است. پلی پروپیلن یک نوع پلیمر است که از پلیمریزاسیون پروپیلن در دما و فشار نسبتا ملایمی در حضور کاتالیست زیگلرناتا تولید می شود و پلیمری به صورت ایزوتاکتیک تشکیل داده که قادر به متبلور شدن تا 90% می باشد. پروپیلن مولکول شیمیایی می باشد که ساختار نامتقارنی دارد از این رو فرایند پلیمریزاسیونی آن می تواند به 3 نوع توالی منتهی شود و به دلیل ممانعت فضایی گروه های متیل توالی سر به دم دارای نظم ساختاری بالاتری نسبت به دیگر انواع آن می باشد. به طور کلی پلی پروپیلن دارای سه پیکربندی ایزوتاکتیک، سیندیوتاکتیک و اتاکتیک است که در مدل اول گروه متیلی در یک طرف صفحه عبوری از زنجیر اصلی می باشد و در نوع دوم گروه های متیل یه صورت یکی در میان در دو طرف صفحه عبوری از زنجیره قرار می گیرند اما مدل سوم نظم خاصی ندارد.
ویژگی بشقاب پلی پروپیلن
برای تولید ظروف یکبار مصرف پ پ یا پلی پروپیلن باید هنگام تزریق داخل قالب المنت های حرارتی گرم شوند تا مذاب شده و سپس با عبور سیال خنک کننده آن را خنک کرده و به شکل مورد نظر تبدیل شود. این نوع پلیمر ضد خش بوده و سطح آن در برابر ضربه مقاوم است البته در صورت وارد شدن نیرو بیش از حد تحمل پلیمر سفیدک می زند. به طور کلی پلی پروپیلن در برابر حرارت، اسید و باز از خود مقاومت نشان می دهد به همین دلیل مورد استقبال واقع شده و کاربردهای بسیاری در صنعت پیدا کرده که یکی از این کاربردها تولید ظروف یکبار مصرف می باشد. از دیگر ویژگی های پروپیلن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قیمت پایین
- ترکیب شدن با فلز و شیشه
- قالب گیری راحت
- سمی و خطرناک نبودن
- در دسترس بودن مواد اولیه
- استفاده مجدد پس از بازیافت
- رنگ پذیری بالا توسط مستربچ ها
- ترکیب شدن با موادی مانند خاک اره و تولید کامپوزیت
یکی از بهترین راه ها برای شناسایی پلاستیک های پروپیلنی حفظ خواص بصری، لامسه و صوتی محصول است، از این مواد در تولید اسباب بازی، درپوش های دهانه گشاد دارویی و بهداشتی، بدنه ماژیک، درخودکار، بدنه باتری خودرو و … استفاده می کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.